lørdag den 18. august 2012

HUSK hyggeboulder


Medlemmer fra alle klubber er velkomne til at deltage! Det koster kun 30 kr for udefrakommende og OBK folk klatrer gratis.

Der vil være ca. 20 boulderproblemer i alle sværhedsgrader og konkurrencen varer 2 timer. Konkurrenceformatet har samværet i centrum og er for alle fra begynder til boulder-monster. Vi starter kl 19:00 og slutter kl 21:00. Herefter findes og kåres vinderne.


Denne gang afprøves en ide hvor begynderholdet har yderligere 2 uger til at klatre så mange af konkurrenceproblemerne som muligt. Scorekort til denne sideløbende konkurrence vil blive udleveret efter hyggeboulderen. Vinderne (både herre+dame) vil blive annonceret her i vores facebook-gruppe til evig hæder.

Håber på at se jer alle igen til en hyggelig aften i OBK

Med venlig hilsen
OBK

fredag den 17. august 2012

Så landede Chef'erne

Anders Drevald og Jeppe Kempf Nørskov har sat en film sammen fra Rocklands, hvor de dokumenterer deres flotte ascents. Efter at have set den her film, tænker jeg at jeg må tilbage engang igen. Måske næste sommer. Det område må være det fedeste jeg nogensinde har været i. Kan godt lide, at de har sat en lidt længere film sammen, hvor man får stemningen med og deres til tider lidt overraskede udtryk når de står på toppen.

Århus virker stærke og motiverede - håber der kommer meget mere fra dem fremover. Indtil da, så nyd den her lækre film.
Aarhus i Afrika from Jeppe Kempf Nørskov on Vimeo.

mandag den 13. august 2012

Full Tony + Rhino

Der er flere fede klip/betavideoer fra Katrine af Jens fra Rocklands (se herunder). The Full Tony tick er en forlængelse af Fred Nicoles Ron Ron et Caramel 7C+. Så vidt jeg husker og kan se, så ligger den ligger en etableringsstart med tæt kompression, en kneebar og sløje fødder til Ron Ron som praktisk talt er et campus-flyt fra en semi-god liste til en lille sloped crimper. Prøvede selv Full Tony sidste år, men kunne desværre ikke få etableret mig på starten. Det må blive næste gang!


Og bliver aldrig træt af at se på The Rhino. Meget flottere fås det vist ikke.


De boulders jeg havde lovet at ligge nogle billeder ud af fra Alingsås var ved nærmere inspektion desværre løs skraldesten. Tror faktisk det vil være decideret farligt at klatre på dem pga. store løse flager, så de billeder må I undvære.

onsdag den 8. august 2012

Wood

Besøger i øjeblikket min kærestes familie i Sverige og 14 dage uden træning havde umiddelbart ikke den rigtige klang, så jeg ledte efter nogle gyms i Göteborg. Vidste ikke rigtig hvordan de forskellige gyms var, så valgte bare et i nærheden. Tro mig, det var ligesom juleaften, at vandre ind i the "wood room" på Klätterfabriken.

Systemvægge og træningsredskaber amok

Alt nummereret

Var i går ude og scoute de lokale boulders og der er helt klart til et par FA's. Der ligger 3 gode blokke i en fornuftig størrelse. Måske er der én rigtig gem, men svært at vurdere når det hele er mosset godt til. Tror jeg skal købe en stålbørste og en dørmåtte i morgen og prøve at klatre lidt på det - French style (uden crashpad :)). Ligger nogle billeder op af boulderne en af dagene.
De lokale har klatret lidt på dem, men har kun åbnet lidt nemmere problemer op til 6A, så de er forholdsvis uberørte. Bliver spændende!

tirsdag den 7. august 2012

Time Out ss, Rocklands

Jens laver Time Out ss 8A+ i Rocklands. Check også de andre videoer Katrine har lagt ud. Barnegråden i baggrunden af mange videoerne tilføjer en ekstra dimension.

søndag den 5. august 2012

Løkken Bunker-boulder 2012

Nordjyske klatreklub var 4 august vært for en konkurrence, formatet en 4 timers totalboulder på de mange bunkere der findes på Løkkens strand, efter fulgt af en onsight-finale med helt nye problemer hvor arrangørerne havde haft travlt med at skrue og borer. Det så rigtig sort ud for konkurrencen da tilmeldingen lukkede onsdags med kun 2 tilmeldt, dmi der lovede 6mm regn om lørdagen, og en generator der havde spist for meget sand. Men som vi kom tættere på weekenden så tegnede det lyser for den lille konkurrence.

Fra OBK var vi 4 afsted, Claus, Mette, Rune og undertegnede selv, det var en kører tur fra Odense på 3 timer og 15 minutter. Udover de 2 der var tilmeldt på forhånd, og os selv, så var der troppet yderligere ca. 20 deltager op for at konkurrere, på de mere end 100 problemer der findes på stranden. Hovedparten af de problemer der er bunkerne er crimp, pocket, slab og arete klatring, men nogle små afvigelser i ny og næ.

Både Claus og Mette kvalificerede sig til herrernes finale. Finalerne var desværre lidt rodet og præget af uheld.
Tager vi pigernes finale først, så bestod den af 2 seje piger fra Ulsted klatreklub der skulle klatre i alt 2 problemer. Begge fik de zonen ved det første problem, men kun en af dem toppede problemet, den anden deltager havde i sidste forsøg en uheldigt landing på den ene fod, hvilket tog hende ud af konkurrencen.

Ved herrerne nåde Thomas Blaabjerg i kvalifikationen at rive op i en gammel skade, der gjorde at han måtte melde pas til sin finaleplads, tilgengæld joine Mette herrerne som 7 deltager fordi hun var overkvalificeret til damernes.
Der var 5 problemer i alt, kun 2 fik lukket alle hvor Claus var den ene, dog med de færrest forsøg. Problemerne var en smule længde afhængige men det lidt kreativ klatring kom Mette forbi nogle af de lange bevægelser, men det rakte kun til en 6 plads, men 1 top. Efter konkurrencen var der grill, hygge og præmie overrækkelse på stranden, inden turen igen gik tilbage mod Fyn.

LBB12 var et rigtig fedt initiativ fra NJK, klap på skulderen herfra, og et rigtig fint eksempel på at man som klub i provinsen ikke skal være bange for at kaste sig ud i at afvikle konkurrencer, det er kun noget der er med til at styrke ens egen klub og så klatre miljøet generelt i DK. Det var os det som var NJKs eneste svage punkt, mangelen på rutinen, det noget der tager tid, men der er jeg sikker på at det er noget de hurtigt vil komme efter.

Har man lyst til at besøge Løkken og bunker-boulder selv, så finder man en gammel udgave af fører her, som sikkert snart kommer i en revideret udgave: Fører til Løkken 

Kvalifikantionen var i form af en 4 timers Totalboulder, de 6 med de 15 sværest klatrede problemer gik videre til Finalen. Her klatres Problemet DMM(ca. 6b)

Pigernes første finale problem toppes

Vejret var godt, og  det var ligeledes opbakningen til arrangementet.
Problemerne i finalerne var boret og skruet lige til lejligheden, her er Claus på herrernes første finale problem

Rune der er begyndt at matche sin trøje.

Nu vi er ved NJK så er de d. 1 september igen vært for en klatrekonkurrence, denne gang en Deep Water Solo Konkurrence i Ålborg havn, så hold øje med Dansk Klatreforbund hvor der snart bliver lukket op for tilmeldingen se mere her

onsdag den 1. august 2012

Grøn i Kjuge

Tilbage i maj tog OBK en tur til Kjugekull med klubbens begynderhold(21 stk), så de kunne blive præsenteret for klatring på rigtig klippe, og se hvor let tilgængeligt det kan være som ny klatre. Niveauet for begynderholdet var rigtig solidt, alle præsterede at lukke mindst 1 problem hver, selv Lasse der kun havde klatret 14 dage, som var røget med på et afbud. Det sværeste problem der blev lukket var "Nä men Jeppa"(6a+).

En af de stærke begyndere, Kasper Sveistrup Andersen, der til dagligt arbejder med foto/video, har optaget & klippet en lækker lille film fra vores tur, så du selv kan være med på opleveren: